Ads 468x60px

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ\ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ\ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

     Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                  Θεσσαλονίκη 18/9/2024

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ\ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ\ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 


Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών στις 16-9   πραγματοποιήθηκε από την  Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ  για το θέμα των χιλιάδων συγχωνεύσεων\ συμπτύξεων\ περικοπών τμημάτων σε όλη τη χώρα αλλά και των σχολείων του δήμου, κατά τη διάρκεια συζήτησης  σχετικού ψηφίσματος.


Στην παρέμβαση μας ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  καταγγείλαμε την κυβέρνηση και το  υπουργείο παιδείας που στα πλαίσια του  δημοσιονομικού κόφτη, που βαφτίζουν «εξορθολογισμό» , προχωρούν σε μαζικές περικοπές, καταργήσεις και συμπτύξεις τμημάτων , που ξεπερνούν τα  1.500 τμήματα πανελλαδικά  ! Για να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικό προσωπικό, να υποβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο και να ενισχύσουν την ιδιωτική εκπαίδευση . Τονίσαμε τις δραματικές συνέπειες αυτών των αντιεκπαιδευτικών μέτρων στις συνθήκες μάθησης των μαθητών\τριών  και της εργασίας των εκπαιδευτικών, τόσο γενικά όσο και  ειδικά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών , όπου πολλά τμήματα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  συγχωνεύονται σε 26άρια και 27άρια.


Ζητήσαμε το δημοτικό συμβούλιο:

- να εκφράσει σύσσωμο την αντίθεσή του στην αντιεκπαιδευτική- αντιπαιδαγωγική απόφαση του υπουργείου Παιδείας,

- να ζητήσει  την άρση των συγχωνεύσεων και πανελλαδικά και στην περιοχή μας:  να απαιτήσει από Υπουργείο,  ΔΔΕ Δυτικής Θες\νίκης και ΠΔΕ Κ.Μ. να εγκριθούν οι αναπτύξεις των τμημάτων με βάση τις προτάσεις των σχολείων του δήμου μας(2ο Γυμνάσιο Συκεών, ΕΠΑΛ Νεάπολης-Γ’ τάξη βοηθών φαρμακείου, 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, 4Ο Γυμν. Συκεών)

-να  διεκδικήσει τη ριζική μείωση του ανώτατου ορίου μαθητών ανά τμήμα ,την κάλυψη όλων των κενών των σχολείων με μαζικούς διορισμούς και προσλήψεις και τη γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία .

- να υπερασπιστεί το δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης 


Η ομόφωνη απόφαση στην οποία κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνοντας τα περισσότερα των αιτημάτων μας, επιβεβαιώνει και ενισχύει  το καθολικό δίκιο του αγώνα μας που έχει οδηγήσει σε ξεσηκωμό της εκπαιδευτικής κοινότητας  και με μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών/τριών σε όλη τη χώρα κλιμακώνεται , αναγκάζοντας ήδη το υπουργείο σε υπαναχωρήσεις και σε συνεχείς νέες εγκρίσεις τμημάτων.



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΟΦΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΕΤΗΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR