Ads 468x60px

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Χαιρετισμός στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών από τη Γιάννα Λαθήρα, πρόεδρο Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και με τεχνάσματα του Νόμου Χατζηδάκη, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση ΝΔ, σε μια πρωτοφανή για τα ιστορικά δεδομένα πολιτική απόφαση, προσέφυγαν στα δικαστήρια και έβγαλαν παράνομη την απεργία της ΔΟΕ!

Όμως η προσπάθειά τους να καταπνίξουν τη φωνή των δασκάλων, τη φωνή της αντίστασης και του αγώνα έπεσε στο κενό! Η απεργία έγινε και είναι μεγαλειώδης. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που σήμερα μαζικά απεργούν και διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα, δίνοντας ηχηρή απάντηση στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ βροντοφωνάζοντας  «καμιά ανοχή»:

·       στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών\τριών μας!

·       καμιά ανοχή στην πολιτική των διώξεων, της στοχοποίησης των εκπαιδευτικών και του απεργιακού μας δικαιώματος.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρούν να βάλουν το εκπαιδευτικό κίνημα στον γύψο! Έχουν εξαπολύσει μια  πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους αγώνες μας, επιχειρώντας τη φίμωση μας και την πλήρη κατάργηση του δικαιώματός μας στην απεργία! Πασχίζουν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τον επίμονο και ηρωικό αγώνα των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Παιδεία. Επιστρατεύουν μηχανισμούς εκφοβισμού σε όλες κι όλους τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, στην ιδιωτικοποίηση, ενάντια στην αξιολόγηση. Προχωρούν  σε πρωτοφανείς διώξεις, όπως αυτές για τις οποίες συνεδριάζει σήμερα το Α/θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, απειλώντας με  «αργία» τους συναδέλφους μας Χ. Χόντζογλου και Δ. Χαρτζουλάκη για τη συνδικαλιστική τους δράση, ενώ εκπαιδευτικοί διώκονται στη Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! Πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια οι εκπαιδευτικοί απειλούνται με πειθαρχικά μέτρα για τη συνδικαλιστική τους δράση!

Κλιμακώνουν την επίθεση τους ΤΩΡΑ με την απόφασή τους να προσφύγουν στα δικαστήρια εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη, έναν στημένο και καλοκουρδισμένο μηχανισμό για να καταστέλλουν κάθε διαμαρτυρόμενη φωνή, να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους από το κύριο όπλο που έχουν για να διεκδικούν το δίκιο τους, την απεργία.

Γι’ αυτούς  ο εκπαιδευτικός, με το μισθό-φιλοδώρημα που δεν αρκεί για να καλύψει ούτε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, ο εκπαιδευτικός του ελαστικού ωραρίου και του αυταρχικού σχολείου, των υπερπληθών τμημάτων και των εντεινόμενων ταξικών φραγμών, δεν μπορεί να απεργήσει! Νόμιμο γι’ αυτούς είναι να αμείβεται με ψίχουλα, να δουλεύει ατελείωτα, να μην μπορεί να ζήσει εξαιτίας της ραγδαίας ακρίβειας,  να σωπαίνει, να δέχεται αδιαμαρτύρητα την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του και το σχολείο, κάνοντας την εργασιακή μας αξιοπρέπεια, τη μόρφωση και τα όνειρα της νέας γενιάς παρανάλωμα του πυρός, και να υποτάσσεται!   

Δεν έφταναν οι δικαστικές προσφυγές, οι εκβιασμοί, οι εκφοβιστικές εγκύκλιους, οι παράνομες αποφάσεις, οι αντισυνταγματικοί νόμοι τους, τα χημικά και η καταστολή. Προχωρούν τώρα σε   πειθαρχικά και μπαράζ διώξεων για να σπείρουν φόβο, να κάμψουν την αντίστασή μας,  να επιβάλλουν την αξιολόγηση, την αντιεκπαιδευτική πολιτική της διάλυσης του δημόσιου δωρεάν σχολείου, να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τους αγώνες του κλάδου!

Σήμερα τους χαλάσαμε τα σχέδια!  Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά σε όλη τη χώρα!

ü  Για δημόσια και δωρεάν παιδεία,

ü  Ενάντια στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης,

ü  Για να σταματήσουν τώρα τις διώξεις και τα πειθαρχικά!

ü  Για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, χωρίς αξιολόγηση,

ü  Για να ζούμε με αξιοπρέπεια μόνο από το μισθό μας,

ü  Για 1.200 € καθαρά στον εισαγωγικό μισθό, αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα Μισθολογικά Κλιμάκια,

ü  Για μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Για μόνιμη και σταθερή εργασία,

ü  Για να υπερασπιστούμε τα  δικαιώματά μας ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας και την τρομοκρατία,

ü  Για αποκλειστικά δημόσια αγαθά για όλο τον λαό,

ü  Για να σταματήσει κάθε  εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να  σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Συναδέλφισσες και συναδελφοι,

Η σημερινή απεργία μας να σηματοδοτήσει την αφετηρία ενός παρατεταμένου, πολύμορφου απεργιακού αγώνα στην εκπαίδευση  με το σύνολο των διεκδικήσεων μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γιατί, για να ζούμε από ένα μισθό, για να καταργηθεί η αξιολόγηση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι μας, για να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και παιδαγωγική ελευθερία με δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να μπει φραγμός στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, για να έχουμε δημόσιο σχολείο αντάξιο των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, για  να έχουμε υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιο και φυσικό πλούτο, χρειάζεται να συγκρουστούμε με την αντιλαϊκή- αντιεκπαιδευτική  πολιτική της, να αγωνιστούμε για να την ανατρέψουμε!

Με κλιμάκωση τώρα του αγώνα μας, με τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματά μας, μπροστά να αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη!

Δε θα μας φιμώσουν,  δε θα μας υποτάξουν!

Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της απεργίας δε θα περάσουν!

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, εμείς θα  νικήσουμε!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR