Ads 468x60px

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΜΑΡΤΗ , 2.30 το μεσημέρι στο 3ο ΓΥΜΝ. ΣΥΚΕΩΝ ( Οδυσσέως Φωκά 17)

 Γ΄ΕΛΜΕΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                        Θεσσαλονίκη 4/3/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


14923070_1492476114101024_1346714407_o.jpg

ΟΛΟΙ- ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΤΕΤΑΡΤΗ,  6 ΜΑΡΤΗ ,

 2.30 το μεσημέρι στο 3ο ΓΥΜΝ.  ΣΥΚΕΩΝ ( Οδυσσέως Φωκά 17)


Συναδέλφισσες- οι 


Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή  όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται τον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων και τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές ασκεί διώξεις και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγεί στα δικαστήρια!

 Για πολλοστή φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σέρνει τον κλάδο στα δικαστήρια προκειμένου  να βγάλει ένα ανυποχώρητο αγώνα «παράνομο» και να επιβάλει την αξιολόγηση. Στις 27/2 εκδικάστηκε η αγωγή του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και κρίθηκε με βάση τον απεργοκτόνο  νόμο Χατζηδάκη, παράνομη, όπως άλλωστε και κάθε μορφής κινητοποίηση που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιεκπαιδευτική – αντιλαική πολιτική τους.  Μετά και την επαναπροκήρυξη της από την ΑΔΕΔΥ 

καταφεύγει ξανά! στα δικαστήρια, με νέα αγωγή . Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αντίσταση των εκπαιδευτικών και το όπλο της απεργίας- αποχής είναι ισχυρό  και η συμμετοχή στην απεργία- αποχή μαζική! Και επιβεβαιώνεται  ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση η  επιβολή  της αξιολόγησης και πλήρης υποταγή των εκπαιδευτικών. 

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται στις 8 Μάρτη να ψηφίσει το νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση - επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου,και προαναγγέλλει  νέα μέτρα για ψήφιση (διαγωνισμός ΑΣΕΠ που υπονομεύει τα πτυχία και την προϋπηρεσία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που βαθαίνει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εθνικό απολυτήριο). 


Η αντεπίθεση όμως του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων  που είναι σε εξέλιξη ( αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κάθε Πέμπτη, συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία   στις 28 Φλεβάρη ,ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών   και της νεολαίας) μπορεί και πρέπει να  κλιμακωθεί .Με την επαναπροκήρυξη της Απεργίας- Αποχής και τις στάσεις  εργασίας, με την κλιμάκωση των αγώνων μας  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


Ενόψει της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας  στις 9 Μαρτίου.

καλούμε όλους τους συναδέλφους -συναδέλφισσες (μόνιμους, αναπληρωτές) στην έκτακτη Γενική Συνέλευση την  ΤΕΤΑΡΤΗ,  6 ΜΑΡΤΗ , 2.30 το μεσημέρι στο 3ο ΓΥΜΝ.  ΣΥΚΕΩΝ 


ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ!


Συζητάμε- αποφασίζουμε   για:


  • Συνέχιση του ν αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - Επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την ατομική αξιολόγηση .

  • Απεργία σε ΟΛΗ την  εκπαίδευση στις 8η Μάρτη,  ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

  • Μπαράζ μέτρων ενάντια στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση (ιδιωτικά πανεπιστήμια, Εθνικό απολυτήριο ,Ελεύθερη επιλογή σχολείου κ.α ) και στα εργασιακά μας δικαιώματα. 

  • Κλιμάκωση του αγώνα , πρόγραμμα  αγωνιστικών δράσεων – κινητοποιήσεων του κλάδου και της ΕΛΜΕ.



ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ . ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Το Δ.Σ. της  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ



































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR