Ads 468x60px

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ( 6-3-2024)

 


Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                          Θεσσαλονίκη 6/3/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!   Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ, 

ΜΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!



Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 8/3/2024, για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ( Καμάρα, 12 το μεσήμερι)


Η περίοδος που βρισκόμαστε δεν σφραγίζεται μόνο από μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων ενάντια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, αξιολόγηση, Νομοσχέδιο για Τεχνική Εκπαίδευση, νέα σκληρά ταξικά εξεταστικά συστήματα, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, κ.ά.) και την προώθηση αντιλαϊκών μέτρων (ακρίβεια, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ιδιωτικοποιήσεις, κ.ά.) που θα ενταθούν, στο πλαίσιο αυστηρής τήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας που επιβάλει η ΕΕ από το 2024, αλλά σφραγίζεται και  από τους αγώνες των φοιτητών και του εκπαιδευτικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζομένων. 


Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τη διάλυση-ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία κοινωνική ασφάλιση), η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής, η σημαντική μάχη που δίνουμε για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η μακροχρόνια σύγκρουση με την κυβέρνηση για να μην περάσει η αξιολόγηση διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την πολιτικής της. Σηματοδοτούν  τον αναγκαίο κοινό αγώνα όλων των αγωνιζόμενων με συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων,  με νέες ΓΣ και νέα πανεργατική ,πανεκπαιδευτική απεργία που πρέπει να κηρύξουν τώρα τα σωματεία μας  για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος, των αγροτών, των εργαζόμενων, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας.  Για να αποτελέσει το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, ικανό να νικήσει! 

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Στην εκπαίδευση βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια  σφοδρής αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της, δίνοντάς τη βορά στις «ανάγκες» της αγοράς. Με την προώθηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου που  :

  • παρακάμπτει το Σύνταγμα, καταργώντας το άρθρο 16, καταθέτει νομοσχέδιο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση - επιχειρηματικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου. 

  • ετοιμάζεται να  χαρίσει τη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στις δυνάμεις της αγοράς, με το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή  

  • Προαναγγέλλει νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για ψήφιση (διαγωνισμός ΑΣΕΠ που υπονομεύει τα πτυχία και την προϋπηρεσία, «ελεύθερη» επιλογή σχολείων που βαθαίνει την κατηγοριοποίηση σχολείων, εθνικό απολυτήριο – ταξικότερο σχολείο, στροφή των μαθητών\ τριων στην πρόωρη κατάρτιση, γενίκευση των εξετάσεων PISA)  

  • προχωρά σε  νέο γύρο προώθησης της αξιολόγησης από τους διευθυντές σχολείων στα άλλα πεδία 

  • επιμένει στα χιλιάδες κενά και τη διόγκωση της ελαστικής εργασίας

  • προωθεί την εντατικοποίηση της καθημερινότητας και την κατάργηση κάθε ικμάδας δημοκρατίας στα σχολεία

  •  επιτίθεται στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, μέσω της βιομηχανίας    των πειθαρχικών διώξεων των εκπαιδευτικών 

Ταυτόχρονα το κύμα ακρίβειας σαρώνει τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι οδηγούμαστε στην φτωχοποίηση! Εμπορευματο-

ποιούν , ιδιωτικοποιούν την υγεία, συνεχίζουν να  υπονομεύουν τη δημόσια υγεία( τρομακτικές ελλείψεις, σε προσωπικό, υποδομές ακόμα και φάρμακα)

 Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής και μη μπορώντας το υπουργείο να κρύψει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς, καταφεύγει για 11η φορά !στα δικαστήρια για να βγάλει την Α/Α παράνομη . Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αντίσταση των εκπαιδευτικών και το όπλο της απεργίας- αποχής είναι ισχυρό  και η συμμετοχή στην απεργία- αποχή μαζική! Και επιβεβαιώνεται  ότι είναι στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση η  επιβολή  της αξιολόγησης και πλήρης υποταγή των εκπαιδευτικών. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την αξιολόγηση, την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και καταστολή  όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται τον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων και τους εισαγγελείς, στους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια που συμπαραστέκονται έμπρακτα στους φοιτητές ασκεί διώξεις και τους εκπαιδευτικούς τους οδηγεί στα δικαστήρια! Ελπίζει ότι με την καταστολή, τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών. 



 Παράλληλα, διοίκηση και αξιολογητές, σύμβουλοι και διευθυντές πιέζουν  με κάθε τρόπο ,προκαλούν σύγχυση και τρομοκρατούν με στόχο  να αξιολογήσουν  όσους μπορούν. ΔΔΕ κατασκευάζουν προφορικές οδηγίες για να εκβιάσουν τους συναδέλφους, είτε αξιολογητές (διευθυντές σχολείων, σύμβουλοι) που αποδέχονται προφορικές οδηγίες και τις επικαλούνται για να παραπλανήσουν τους συναδέλφους Καλούν συναδέλφους που έχουν δηλώσει απεργία αποχή να υπογράψουν πρακτικό , παραβιάζουν το δικαίωμα των συναδέλφων να απέχουν από προσυνεννοήσεις, δήλωση στοιχείων σε πλατφόρμες, κλπ, που καλύπτει η δήλωση της απεργίας αποχής, ανακοινώνουν ημέρες για να μπουν στην τάξη και ζητούν από τους συναδέλφους να δηλώνουν στάση εργασίας. Παραβιάζουν τους ίδιους τους νόμους και τις εγκυκλίους τους που προβλέπουν ότι οι προσυνεννοήσεις  κλπ προηγούνται  της παρατήρησης της διδασκαλίας, ότι η εξέταση στο πεδίο Α1 προηγείται του Α2,φτάνουν στο σημείο να πιέζουν συναδέλφους να δηλώνουν συνεχώς στάσεις εργασίας προσπαθώντας να ασκήσουν πιέσεις και μέσω της οικονομικής εξουθένωσης. Με τις εν κρυπτώ αξιολογήσεις που οργανώνουν, σαν τους κλέφτες για να μη το μάθουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και τους χαλάσουν τα σχέδια, γίνονται πλέον μέρος του κυβερνητικού  μηχανισμού που καταργεί όχι μόνο εργασιακά δικαιώματα, αλλά και τους συλλόγους διδασκόντων.  Δυναμιτίζουν το κλίμα στα σχολεία και το εκπαιδευτικό έργο, προσβάλλουν τους εκπαιδευτικούς  στα μάτια των μαθητών τους, παραβιάζουν συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Τρία χρόνια τώρα υπουργείο , διοίκηση , αξιολογητές επιστρατεύοντας όλο το μηχανισμό τους,  προσπαθούν  να επιβάλουν  την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ! Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!  

  • Η ΟΛΜΕ , με απόφαση της ΓΣ  των προέδρων ,να προκηρύξει  άμεσα εκ νέου την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο κλάδος των καθηγητών και να μην μείνουμε ούτε μια ημέρα χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη. 

  • Μετά την Γ.Σ. των προέδρων στις 9/03/2024 και την επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την ΟΛΜΕ χρειάζεται να παρθούν εκείνα τα οργανωτικά και πολιτικά μέτρα ώστε να μην  σταματήσει ο αγώνας και να μην παγώσει η αντιπαράθεση με το υπουργείο και την κυβέρνηση ούτε λεπτό.

  • Η ΓΣ  των προέδρων να πάρει απόφαση και να καλέσει όλες τις ΕΛΜΕ να  προκηρύξουν Α/Α από την ατομική αξιολόγηση σε περίπτωση που το υπουργείο και η κυβέρνηση καταφύγουν ξανά στον αυταρχισμό και στην καταστολή μέσω δικαστηρίων και με συντονισμένο τρόπο να απαντήσουν στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης.

  • Η Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ  έχουμε ήδη αποφασίσει  στη ΓΣ (31/1) την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση και θα την εφαρμόσουμε, όπως τα προηγούμενα χρόνια για αυτοαξιολόγηση σχολείων και για μέντορες συντονιστές που υλοποιήθηκε από τον κλάδο χωρίς καμία συνέπεια για σχολεία και εκπαιδευτικούς. Η ΓΣ ( 6-3-2024) επαναβεβαιώνει την προκήρυξη νέας απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση από  την Γ ΕΛΜΕΘ  και εξουσιοδοτεί το ΔΣ να  ενεργοποιήσει τις διαδικασίες  με αποστολή αντίστοιχου εξωδίκου,  ώστε, αν ο άκρατος αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχιστεί και βγάλει παράνομη και την απεργία αποχή που θα προκηρύξει η ΟΛΜΕ, ο αγώνας να συνεχιστεί  Καλούμε σε συντονισμό Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την συντονισμένη προώθηση της επαναπροκήρυξης από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία.

  • Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α  με κάθε δυνατό τρόπο (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ). Συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας(μονόωρες, δίωρες, τρίωρες)

  • Μέτρα στήριξης και ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση: Απαντάμε συλλογικά, υπογράφουμε τη δήλωση της απεργίας αποχής, την πρωτοκολλούμε συλλογικά ή ατομικά και δεν υπογράφουμε κανένα άλλο έγγραφο.  Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις με στάσεις εργασίας από σύλλογο και εκπαιδευτικούς. Κινητοποιήσεις σε διευθύνσεις εκπαίδευσης με κεντρικό ζήτημα τις μονιμοποιήσεις των εκπαιδευτικών και πίεση ώστε να συνεδριάσουν τα ΠΥΣΔΕ για να μονιμοποιήσουν- κατάθεση εξώδικου στις ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ σ αυτήν την κατεύθυνση.

  • Οργάνωση από τη ΟΛΜΕ ενημερωτικών υποστηρικτικών τηλεδιασκέψεων και κεντρικής εκδήλωσης.

  • Καμπάνια ενημέρωσης: γράμμα σε γονείς, συσκέψεις με συλλόγους γονέων, αφίσα, πανό, εκδήλωση -προβολή της ταινίας Backpack full of cash σε συνεννόηση με άλλες ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ της πόλης.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ  ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Η αντεπίθεση του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών μέτρω,ν  που είναι σε εξέλιξη

 ( αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση, μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κάθε Πέμπτη, συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία   στις 28 Φλεβάρη ,ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών   και της νεολαίας, απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη) μπορεί και πρέπει να  κλιμακωθεί , με  κινητοποιήσεις διαρκείας και συγκρότηση μετώπου που θα ανατρέψει την πολιτική της. Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί ολόκληρο το εργατικό κίνημα σε αγώνα σύγκρουσης και ανατροπής με την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.  Μετά και τη συμμετοχή μας στα συνεχόμενα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (9 εβδομάδες) και στην  απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 και απέναντι στην επιθετική τακτική της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα , απαντάμε με απεργιακή κλιμάκωση με 24ωρη απεργία στις 14/03/2024. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αναγκαία συνθήκη και  για την αντιμετώπιση της αξιολόγησης. Εκτός από την αξιολόγηση αιτήματα αιχμής του κλάδου είναι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, η ιδιωτικοποίηση της τεχνικής εκπαίδευσης, η αύξηση μισθών, η καταπολέμηση της ακρίβειας, ο διορισμός-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, η άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, η άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων. Νέες Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. Προέδρων για συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων(ενδεικτικά αναφέρουμε 48ωρη απεργία, απογευματινά συλλαλητήρια, κλπ)

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR