Ads 468x60px

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΕΔΙΟ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                              Θεσσαλονίκη  27/5/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

   

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ Ν.4823/21 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! 

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΔΙΑ Β ΚΑΙ Γ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Φτάνοντας στον τέλος της σχολικής χρονιάς, η μάχη του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων συνεχίζεται. Παρόλες τις απειλές του υπουργείου, τις διώξεις και τις συνεχείς προσφυγές του στα δικαστήρια για να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με απεργίες και διαδηλώσεις αλλά κυρίως με την  Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση καταφέραμε να μην μπορεί το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να εφαρμόσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του του ν.4823/21.

Δεν τους έχουμε αφήσει  να μετατρέψουν τα σχολεία σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, να τα κατηγοριοποιήσουν, να τα αξιολογήσουν με βάση και την επίδοση των μαθητών και να τσακίσουν τις σχέσεις συναδελφικότητας και αλληλεγγύης μέσα στους Συλλόγους διδασκόντων.


Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά με την ανάρτηση της δήλωσης Απεργίας Αποχής και από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και στο πεδίο Β (Υλοποίηση) και Γ (Αποτίμηση) που αφορά τους συντονιστές/στριες ομάδων δράσεων με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 30/05/2024.


Η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, με βάση τις αποφάσεις  της και ύστερα από συνεννόηση με τη νομική σύμβουλο του σωματείου για την κήρυξη απεργίας αποχής, υπενθυμίζουμε και διευκρινίζουμε ότι μπροστά στην κατάθεση της υλοποίησης και αποτίμησης των δράσεων των ομάδων, καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες:

  • Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων πλειοψηφικά συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή, οι συνάδελφοι/ισσες συντονιστές είτε συμμετέχουν στην απεργία – αποχή είτε όχι, αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ και στα δύο πεδία (Β και Γ) το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος διδασκόντων (πλειοψηφικά) κι εγώ συμμετέχουμε  νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για τα σχολεία που ανήκουν στη ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για τα σχολεία της  ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

 Σύμφωνα με τον νόμο για την αξιολόγηση τα σχέδια δράσης, η υλοποίηση και αποτίμηση τους  είναι υπόθεση όλου του σχολείου και άρα πρέπει να έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. Στα σχολεία που οι σύλλογοι διδασκόντων πλειοψηφικά συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή , δεν νομιμοποιείται κανένας,  ούτε οι συντονιστές να αναρτήσουν σχέδια δράσης ακόμα και αν δε συμμετέχουν στην απεργία αποχή. 

  • για την περίπτωση που η ομάδα ομόφωνα ή πλειοψηφικά συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, τότε καταγράφουν- αναρτούν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ το παρακάτω κείμενο:

Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα εργασίας πλειοψηφικά ή ομόφωνα κι εγώ συμμετέχουμε νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για τα σχολεία που ανήκουν στη ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για τα σχολεία της  ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης

  • Αν μόνο ο συντονιστής ομάδας συμμετέχει στην Απεργία Αποχή τότε αυτός αναρτά το παρακάτω κείμενο: 

Σας ενημερώνω ότι συμμετέχω νομίμως στην απεργία-αποχή δυνάμει της απόφασης του σωματείου «Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» που προκηρύχθηκε με την από 29 Νοεμβρίου  2021 εξώδικη γνωστοποίησή της, έκθεση Επίδοσης της δικαστικής επιμελητρίας Ανδρονίκης Αμανατίδου, αριθμός 3031 (30/11/2021) για ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ και αριθμός 3032(30/11/2021) για ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ  ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ ,έκθεση Επίδοσης του δικαστικού επιμελητή Ηλία Δεδούση, αριθμός 2139 γ' (3/12/2021).Κατά συνέπεια δεν μπορεί να αναρτηθεί κάποιο σχέδιο δράσης από εμένα.


  Καλούμε και τα υπόλοιπα σχολεία – ανεξάρτητα από το τι έκαναν και τι ανάρτησαν μέχρι σήμερα – να μην αναρτήσουν  τίποτα στις πλατφόρμες εν όψει της τελικής φάσης  της αξιολόγησης! Κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί και τώρα να δηλώσει συμμετοχή με την υπογραφή του στην απεργία αποχή και να σταματήσει οποιαδήποτε συμμετοχή του/της.

 Καλούμε επίσης τους διευθυντές/ντριες σε κάθε περίπτωση ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων και να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που βρίσκονται σε αντίθεση με τις συλλογικές αποφάσεις τους. 

  • Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.

Εφόσον στην απεργία αποχή  από μέντορες – συντονιστές συμμετέχει η πλειοψηφία του συλλόγου, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους διευθυντές  και από κάθε μέντορα ή συντονιστή. Σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία δεν μπόρεσε  να προχωρήσει, αφού ακόμα και στις περιπτώσεις ορισμού , δεν υπήρχε εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί. Ως εκ τούτου κανείς δε νομιμοποιείται να καταθέσει αξιολογικές εκθέσεις. 

 Συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή μπορούν και τώρα να  δηλώσουν και οι συνάδελφοι-σσες που ορίστηκαν από τον διευθυντή παρά τη θέλησή τους και όσοι δεν έχουν οριστεί Μέντορες/Συντονιστές, αλλά υποχρεώνονται να εκτελέσουν σχετικές εργασίες από τον Μέντορα/Συντονιστή που έχει οριστεί στο σχολείο τους ή εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη διαδικασία.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.

Συνάδελφοι-ισσες η αξιολόγηση έχει στόχο την ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για όλα τα προβλήματα που οι αντιεκπαιδευτικές  πολιτικές έφεραν στην εκπαίδευση. Θα γίνει το μέσο  για την εξοικονόμηση προσωπικού, την υποταγή και τον πλήρη έλεγχο των εκπαιδευτικών στις εντολές της εξουσίας, την απομαζικοποίηση του δημόσιου σχολείου και σε συνδυασμό με την αυτονομία της σχολικής μονάδας θα  οδηγήσει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου.

Να μη συναινέσουμε να διαλύσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου. Να μην αποδεχτούμε την απαξίωση του ρόλου του συλλόγου διδασκόντων και την εξουσία του διευθυντή-manager. Υπερασπίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Επισυνάπτουμε τις δηλώσεις συμμετοχής και της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων και από μέντορες – συντονιστές της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση των συναδέλφων. 


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR