Ads 468x60px

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                    Θεσσαλονίκη  28/5/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




 Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ -Θ  καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία εδώ και ένα μήνα αρνείται συστηματικά να συναντηθεί με το  ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις- αιτήματα της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ για  τη συγκρότηση των επιτροπών πανελλαδικών εξετάσεων ,τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, τις στάσεις  εργασίας που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ για την ατομική αξιολόγηση. 

Η τακτική της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  να αποφύγει να συναντηθεί με τη Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, αλλά και τις άλλες  ΕΛΜΕ, και τελικά τους συναδέλφους έχει ένα και μόνο στόχο: να μείνουν στο απυρόβλητο οι ευθύνες της και να παγιώσει ως καθεστώς την τακτική των αδιαφανών διαδικασιών , της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων μας , ακόμη και του θεσμικού πλαισίου και της εφαρμογής των νόμων σε βάρος του σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Η στάση της ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ , με το επιβαρυμένο παρελθόν της ,εδώ και καιρό διέπεται από αυταρχισμό και πρακτικές αδιαφάνειας. Από τις  αδιαφανείς και αυθαίρετες  τοποθετήσεις αλλά και μετακινήσεις εκπαιδευτικών, που έχουν σπάει κάθε ρεκόρ μέχρι τις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, από τη μεθόδευση  εξαφάνισης των κενών μέχρι την προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικών υπερωριών, από την παράνομη άρνηση αποδοχής των κηρυγμένων μονόωρων, δίωρων, τρίωρων στάσεων  εργασίας της ΕΛΜΕ από την αξιολόγηση μέχρι την έλλειψη ισότιμης συμμετοχής των συναδέλφων στις επιτροπές των εξεταστικών και βαθμολογικών Κέντρων και  την αναγκαιότητα εναλλαγής των συναδέλφων σε όλες τις επιτροπές κατά 50% ,η Διευθύντρια ΔΕ και το νόθο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε εναρμόνιση με την αντιεκπαιδευτική  κυβερνητική πολιτική, καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα,  διαμορφώνουν  ευνοϊκό έδαφος για συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις,  δημιουργούν σοβαρά προβλήματα  στα σχολεία και καταλήγουν στην πράξη να υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέτοιου είδους πρακτικές , αντιθεσμικές  έτσι κι αλλιώς, αντιεκπαιδευτικές και αντισυναδελφικές, δεν έχουν θέση  στην εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί και το σωματείο μας  δεν πρόκειται  να τις  αποδεχτούμε. 

 Όσο και να επιχειρεί η  Διευθύντρια ΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης,  να αποφύγει να πάρει θέση στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας,   θα μας βρίσκει απέναντι της  μαζικά και αποφασιστικά  να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας με κάθε τρόπο! 

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ανέχονται την άνιση μεταχείριση και τις αδιαφανείς διαδικασίες,  να εκφράζουν έντονα το αίσθημα αδικίας και δυσφορίας και να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για όλες τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR