Ads 468x60px

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

ΨΕΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ. Η ΑΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

        Γ΄ΕΛΜΕ-Θ                                                                                                    Θεσσαλονίκη  5/6/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σε έγγραφό του ο ΓΓ του υπουργείου παιδείας χαρακτηρίζει ως άλλος δικαστής, τις στάσεις εργασίας για την ατομική αξιολόγηση παράνομες και μάλιστα παρουσιάζει τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ΑΑ ως αποδεικτικά στοιχεία! Ο ΓΓ, ενώ  γνωρίζει ότι το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων δεν αφορά τις στάσεις εργασίας μια και περιγράφουν ξεκάθαρα ότι αφορούν την Απεργία Αποχή, προσπαθεί  να παραπλανήσει και να τρομοκρατήσει τη μαχόμενη εκπαίδευση .


Καταγγέλλουμε το Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που,συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο, προχώρησε σε νέο    ψευδές , αυθαίρετο και αυταρχικό  έγγραφο και επισημαίνουμε τα παρακάτω (τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο ΓΓ αλλά αποκρύπτει συνειδητά)

  • Αποφάσεις για το αν οι απεργίες είναι παράνομες παίρνουν μόνο τα δικαστήρια κι αυτό μόνο αν προσφύγει σε αυτά το υπουργείο 

  • Κάθε απεργιακή μορφή (στάση εργασίας, απεργία, απεργία-αποχή) κρίνεται αυτοτελώς. Μέχρι στιγμής, ουδέποτε το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε να προσβάλει στα δικαστήρια τις στάσεις εργασίας των Ομοσπονδιών. 

Ως εκ τούτου, οι στάσεις εργασίας ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικότατα  και η εγκύκλιος του Γ.Γ. δεν έχει καμία απολύτως κανονιστική ισχύ. Οι συνάδελφοι έχουν την πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη να συμμετέχουν σε αυτές.  Υπενθυμίζουμε πως και η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση 

  • Μοναδικός στόχος του Υπουργείου λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει. Εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου,  καταστολής και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που δίνουν τη μάχη εδώ και τρία χρόνια να μην περάσει η αξιολόγηση κατηγοριοποίηση ιδιωτικοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Τώρα το υπουργείο και ο ΓΓ ,εκτός από τα δικαστήρια χρησιμοποιούν και τα ψεύδη.

  •  Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να τρομοκρατήσει χρίζοντας τον εαυτό του δικαστή!   Το έχει κάνει και στο παρελθόν και η απάντηση που πήρε από το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα ήταν η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολογική διαδικασία. 


 Αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά χάρη στον αγώνα και την αντίσταση των εκπαιδευτικών  που το υπουργείο και ο ΓΓ του, αν και μετέρχονται κάθε μέσου,  δεν μπορούν να κάμψουν. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης με τη συμμετοχή μας στην Απεργία-Αποχή και τις στάσεις εργασίας.


Το συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα γίνει στις αρχές Ιούλη να προχωρήσει σε  αγωνιστικές αποφάσεις  για την οργάνωση τη νέα χρονιά ενός αγωνιστικού σχεδίου πολύμορφου αγώνα. διαρκείας με επαναπροκηρύξεις της ΑΑ και  των στάσεων εργασίας , με  απεργίες και διαδηλώσεις    για τα δικαιώματα μας στον μισθό, στην εργασία, σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση! 

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΕΥΔΟΞΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR