Ads 468x60px

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5-10

 


Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                                 Θεσσαλονίκη 3/10/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η  Ε.Ε. μπαίνει σε “οικονομία πολέμου”! Να σταματήσει κάθε εμπλοκή και στήριξη της χώρας (στρατιωτική – πολιτική – οικονομική – επιχειρηματική)  στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 12μ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (2/10/2024) 

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται 1 χρόνος από την επιχείρηση γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού που εγκαινίασε το Ισραήλ στις 8/10/2023. Στο διάστημα αυτό οι νεκροί ξεπέρασαν τους 41.000, οι σακατεμένοι από τους βομβαρδισμούς τους 95.000 (η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι άμαχοι και γυναικόπαιδα). Το 90% των υποδομών στη Γάζα έχουν ισοπεδωθεί! Κι ενώ το Ισραήλ συντελεί μια γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με τη συναίνεση της ευρωατλαντικής ΝΑΤΟικής πολεμοσυμμαχίας επιδιώκει να ανάψει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή με τη δολοφονία του Νασράλα, αλλά και τις επιθέσεις σε Λίβανο και Συρία. 


Το Ισραήλ, παρά τη στρατιωτική του υπεροπλία και την άνευ όρων στήριξη των ΗΠΑ, δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Η ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση όχι μόνο αντέχει, αλλά και ανασυγκροτείται ακόμα και σε περιοχές που το Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι τις ελέγχει. Η αντίσταση δεν είναι υπόθεση των οργανώσεων, αλλά όλου του παλαιστινιακού λαού που αγωνίζεται για τη λευτεριά του. Κάθε προσπάθεια για εκεχειρία, τορπιλίζεται από τον σφαγέα Νεντανιάχου, ο οποίος, κατ' ελάχιστο, επιδιώκει την τριχοτόμηση της Γάζας, μετατρέποντάς την σε «φυλακή» με μόνιμο έλεγχο από τον ισραηλινό στρατό, ενώ κλιμακώνει και τις δολοφονικές επιθέσεις στην Δυτική Όχθη. Η επέκταση του πολέμου σε Λίβανο, Συρία, Υεμένη και Ιράν πυροδοτούν μία επικίνδυνη πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, που απειλεί να τραβήξει στο μάτι του κυκλώνα τους εργαζόμενους, τους φτωχούς και τη νεολαία όλης της ανατολικής Μεσογείου. 


ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. προσφέρουν απλόχερα βοήθεια στο κράτος – δολοφόνο εξυπηρετώντας πρωτίστως τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κεφαλαίου στον ανταγωνισμό του με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ρωσία, Κίνα) για τον έλεγχο αγορών, πρώτων υλών και  ενεργειακών δρόμων και πόρων.


Η Ε.Ε. έχει μπει στη φάση της “οικονομίας πολέμου” που θα σημάνει την ενίσχυση της στρατιωττικής ευρωπαικής βιομηχανίας με δυσθεώρητα ποσά, παράλληλα με τη στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο της “ψηφιακής μετάβασης”, της “πράσινης ανάπτυξης”. Τα 800 δις που προβλέπει το σχέδιο Ντράγκι ομολογούν ότι θα τα βρουν από τις περικοπές σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, στη νέα λεηλασία του εργατικού εισοδήματος και των αποθεματικών των ασφαλιστικών δανείων! Για να μεγιστοποιήσουν αυτοί τα κερδη τους, καταδικάζουν τους λαούς στη φτώχεια, δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, ενώ η νέα γενιά απειλείται και η ζωή της (ήδη ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει 1εκατομμύριο νεκρούς)!

Η κυβέρνηση της χώρας μας, παρά την αντίθεση του ελληνικού λαού, στηρίζει την δολοφονική στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ υπηρετώντας πρωτίστως τα συμφέροντα των ελλήνων εφοπλιστών.

Οι Έλληνες εφοπλιστές αξιοποιώντας την πολεμική σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζουν ακάθεκτοι το κυνηγητό του κέρδους, στέλνοντας καθημερινά τα πληρώματα των πλοίων στο στόμα του λύκου, στην πιο επικίνδυνη περιοχή του κόσμου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 30% (25 στα 83 πλοία) των πλοίων που δέχθηκαν επίθεση έως τώρα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι ελληνικής πλοιοκτησίας και συμφερόντων .


Στην κορυφή αυτής της βρώμικης εφοπλιστικής εμπλοκής στο πλευρό του Ισραήλ βρίσκεται η MOTOR OIL (της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Βαρδινογιάννη) στα διυλιστήρια της οποίας τα γνωστά πλέον Δ/Ξ «OVERSEAS SUN COAST» και «OVERSEAS SANTORINI» (που ανήκουν στην αμερικανική ναυτιλιακή εταιρία OVERSEAS SHIPHOLDING GROUP) εξακολουθούν να πηγαινοέρχονται σε τακτική βάση από την MOTOR OIL μεταφέροντας στρατιωτικά καύσιμα στο Ισραήλ και στον γενοκτονικό πόλεμο που διεξάγει στην γη της Παλαιστίνης.


Την ίδια στιγμή τα πανεπιστήμια μας μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων καινοτομίας συνεργάζονται άμεσα με ισραηλινά funds και πανεπιστήμια.Το ΑΠΘ συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, που περηφανεύεται για την δημιουργία του στρατιωτικού δόγματος Ντάγια που χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα ο ισραηλινός στρατός για να καταστρέφει γενικευμένα πολυκατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Μπεν Γκουριόν, που φιλοξενεί τη Διοίκηση Πληροφορικών Συστημάτων του IDF και αναπτύσσει μη επανδρωμένα drone και ρομπότ. Πέρα από το ΑΠΘ κι άλλα ελληνικά πανεπιστήμια  συνεργάζονται με ισραηλινά πανεπιστήμια τα οποία λαμβάνουν ενεργά μέρος στον πόλεμο, είτε στρατολογώντας και εκπαιδεύοντας προσωπικό, είτε μαζεύοντας δωρεές για τον IDF (Israel Defence Forces), είτε αναπτύσσοντας πολεμική έρευνα που καταλήγει στην ανάπτυξη όπλων για τη γενοκτονία του παλαιστινιακου λαού (π.χ.με την πολυεθνική εταιρεία Lockheed Martin, η οποία προμηθεύει με όπλα το ΝΑΤΟ και άρα δίνει εφόδια στα χέρια των δολοφόνων του λαού της Παλαιστίνης). 


Η αποφασιστική παλαιστινιακή αντίσταση μας δείχνει τον δρόμο. Εργαζόμενοι και νεολαία δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με αυτούς που κερδοσκοπούν από το αίμα των παιδιών της Γάζας. Το εργατικό κίνημα πρέπει να παλέψει με διαδηλώσεις, απεργίες και αποκλεισμούς αποστολών πολεμικού εξοπλισμού στο Ισραήλ. Χρέος όλων μας, η οργάνωση ενός μαζικού και μαχητικού αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για να σταματήσει η γενοκτονία των Παλαιστινίων και η εμπλοκή μας σε αυτήν.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κανενός είδους στήριξη(στρατιωτική – πολιτική – οικονομική – επιχειρηματική)  στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

  • Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

  • Έξω από τα “συνδικάτα” του πολέμου, Ε.Ε και ΝΑΤΟ!

Καμία θυσία για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου! Οι λαοί δεν θα θυσιάσουν τα παιδιά τους στο βωμό των συμφερόντων τους!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ( 2-10-2024)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR