Ads 468x60px

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ -ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                 Θεσσαλονίκη  3/10/2024 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης





Στηρίζουμε τα μέλη του προεδρείου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τα μέλη του ΔΣ και τα μέλη της Ε΄ΕΛΜΕ –Θ 

που δέχθηκαν επιθέσεις από Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ 

στη Γενική Συνέλευση (4/5/2022) που τον διέγραψε και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη

(ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2-10-2024)

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου του 2024 εκδικάζονται δικαστικές προσφυγές μελών του προεδρείου  του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ , μέλους του ΔΣ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ  κατά του Χ. Βαϊτσίδη και μελών της ΔΑΚΕ για τον τραυματισμό και τις βίαιες επιθέσεις που δέχθηκαν από τον ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ οι οποίοι με συνεχή έκτροπα για να μην υπάρξει απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που συζητούσε τη διαγραφή του, προσπάθησαν να τη διαλύσουν.

Την Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, το προεδρείο του ΔΣ της (Χ. Ζαγανίδης, Σ. Φραντζέσκου, Σ. Στεφανίδου), τον Β. Μορέλα, μέλος της ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους Χριστίνα Καραγιάννη και Γιώργο Σπανό, μέλη της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ που κατέθεσαν ως μάρτυρες της ΕΛΜΕ, ο Χ. Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ τους έχουν πάει οχτώ φορές στα δικαστήρια μετά από ασφαλιστικά μέτρα, αγωγή και μηνύσεις κατά της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ  και εναντίον τους! Οι συνάδελφοι αντιμετώπισαν και διοικητικές διώξεις, οι οποίες με τη μεγάλη στήριξη και αλληλεγγύη των συναδέλφων, τέθηκαν στο αρχείο από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και Ημαθίας. Για την αγωγή του ΧΒ και των μελών της ΔΑΚΕ κατά ΔΣ της ΕΛΜΕ και μελών του με την οποία επιδιώκει να ακυρώσει την απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης στις 4/5/2022 που τον διέγραψε για ένα χρόνο για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού, δεν έχει βγει απόφαση. Οι μηνύσεις του εναντίον των μελών του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και συναδέλφων που ήταν μάρτυρες της ΕΛΜΕ είναι σε εξέλιξη να εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.

 

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, ενώ απέχουν από κάθε δράση της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ , με τις αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές τους, επιδιώκουν να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Έχουν αναγάγει τα δικαστήρια σε αποκλειστικό κριτή των αποφάσεων της ΕΛΜΕ. Προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν τα δικαστήρια και τον κλάδο. Έφτασαν στο σημείο να καταθέτουν όλες τις σχετικές με τη διαγραφή του ΧΒ  αποφάσεις της ΕΛΜΕ στα δικαστήρια τις οποίες παρουσιάζουν ως αποτέλεσμα εμπάθειας για το πρόσωπό του και πολιτικής σκοπιμότητας.


Την προσπάθειά τους να εμφανίσουν τον ΧΒ από θύτη ως θύμα, την έχει αποκαλύψει σε όλες τις ανακοινώσεις της η Ε΄ΕΛΜΕ-Θ.  Αποκαλύφθηκε ότι οι ισχυρισμοί του  ότι η διαγραφή του που έγινε για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα δεν ήταν πολιτική σκευωρία, αλλά ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ και τεσσάρων παρατάξεων. Ότι πράγματι προσκόμισε πλαστά έγγραφα για να γίνει μέλος του ΔΣ του Δικτύου Άλφα, αφού δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στη ΓΣ τηρήθηκαν όλα τα άρθρα του καταστατικού τα σχετικά με την απαρτία στη ΓΣ η οποία έγινε με μαζική συμμετοχή 150 συναδέλφων. Για τη διαγραφή μέλους ψηφίζουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ. 


Ήταν ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ που επιχείρησαν με βία, έκτροπα, και επιθέσεις στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα, σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους να διαλύσουν τη  Γ.Σ. της 4/5/2022 για να μην αποφασίσει τη διαγραφή του. Το ΔΣ της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  δεν είχε κανέναν λόγο να επιδιώξει να διαλύσει τη ΓΣ,  γιατί είχε ομόφωνη πρόταση  διαγραφής που έπρεπε να επιβεβαιωθεί από ΓΣ, ενώ ό ίδιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η πρόταση  διαγραφής του να γίνει απόφαση του κλάδου.

Ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ΓΣ ήταν προκλητικοί, προσβλητικοί,  καταφανώς αντισυναδελφικοί με σκοπό να εμποδίσουν την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο Βαϊτσίδης και μέλη της ΔΑΚΕ, ανάμεσά τους και συγκεκριμένοι Διευθυντές (Διευθύντρια που παρενέβαινε σε κάθε ομιλητή, έφτασε στο σημείο, για να απαξιώσει τις εργαζόμενες όταν προσπαθούσαν να τοποθετηθούν, να γυρίσει την καρέκλα της ανάποδα, μπροστά τους και να χαρακτηρίζει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ για διαγραφή του Χ.Β. φασιστική), λειτούργησαν ως παρακρατικός μηχανισμός. Διέκοπταν συνεχώς τους ομιλητές, χλεύαζαν και ειρωνεύονταν, εξαπέλυαν απειλές, κινούνταν επιθετικά φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους.  Προσπάθησαν με απειλές, προσβολές και χλευασμούς να εμποδίσουν τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα να  μιλήσουν για να μην αποκαλύψουν τα αίσχη του. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν ήταν καν μέλη της Ε΄ ΕΛΜΕ. 

Στην έναρξη της ψηφοφορίας ο Χ. Βαϊτσίδης επιτέθηκε πισώπλατα στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη που τον πέταξε στις σκάλες, στη συνέχεια χτύπησε στα χέρια την αντιπρόεδρο Σ. Φραντζέσκου για να της αποσπάσει τους εκλογικούς καταλόγους και όταν δεν το κατάφερε προσπάθησε να τους αρπάξει μέσα από τα πόδια της. Επίθεση έκανε και σε άλλα μέλη του Δ.Σ., πήρε την κάλπη και την πέταξε, φωνάζοντας ότι δε θα επιτρέψει την υλοποίηση της προβλεπόμενης διαδικασίας! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας ασκήθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ προπηλακισμοί και σωματικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί  το μέλος του Δ.Σ. Π. Σαραϊδάρη από τον Χ. Βαϊτσίδη και τον Χ. Δανδίκα, να χάσει τις αισθήσεις της και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Το μέλος της ΕΛΜΕ Β. Μορέλας δέχθηκε συνεχείς βίαιες επιθέσεις από τον ΧΒ και άλλα μέλη της ΔΑΚΕ, ενώ δέχθηκε απειλές για τη ζωή του! Ενώ η ψηφοφορία εξελίσσονταν, μέλος της ΔΑΚΕ και σύζυγος του Χ. Βαϊτσίδη, Σάρρου επιτέθηκε στα δυο μέλη του Δ.Σ., Σ. Στεφανίδου και Σ. Φραντζέσκου που κρατούσαν τους εκλογικούς καταλόγους, για να τους σκίσει και στη συνέχεια προσποιήθηκε ότι δέχτηκε επίθεση, προφανώς για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στις τραμπούκικες επιθέσεις του Χ.Β.. Έφτασαν στο σημείο για να διακόψουν τη διαδικασία να καλέσουν την αστυνομία με σκοπό να εκφοβίσουν τους συναδέλφους για να μην ψηφίσουν, αποδεικνύοντας με τον πιο μελανό τρόπο το ρόλο τους μέσα στα σωματεία που σκοπό έχουν να τα διαλύσουν και να τα καταργήσουν υπηρετώντας πιστά τα σχέδια της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι «άριστοι» της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν, όταν δεν περνούν οι τραμπουκισμοί τους, να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις καταστολής για να επιβάλουν την άποψή τους. 


Η πραγματοποίηση των διαδικασιών της Γ.Σ. και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για διαγραφή του Χ. Βαϊτσίδη (90 υπέρ της διαγραφής 21 κατά) με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό και τηρήθηκαν στο ακέραιο, αποτελούν καταδίκη όσων θεωρούν ότι μπορεί να κάνουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων και του σωματείου και προκειμένου να το πετύχουν, δε διστάζουν να καταφύγουν σε πρακτικές βίας και τραμπουκισμού που παραπέμπουν σε παρακρατικό μηχανισμό. 

Ο Χ. Β. και η ΔΑΚΕ καμία σχέση δεν έχουν με συλλογικές αρχές και αξίες που υπερασπίστηκαν στη μαζική ΓΣ στις 4/5/2022 οι εκπαιδευτικοί, που παρά τα έκτροπα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ κατά πάντων για να διαλύσουν τη ΓΣ, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισαν τη διαγραφή του. Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις αποφάσεις του σωματείου τους, της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, αυτό επιβεβαίωσαν με δύο ενυπόγραφες μαζικές διαβεβαιώσεις - καταθέσεις κατά δικαστικών προσφυγών του ΧΒ από συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γ.Σ., μία 55 μελών και άλλη μία 85 μελών. 


Η απόφαση διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή και θα αποτελεί ορόσημο στη δράση της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και στον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αποφασίζουν μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ, ισχυρές τις αποφάσεις των ΓΣ και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε! 


Τις αποφάσεις αυτές τις υπερασπίζουμε και με τις δικαστικές προσφυγές μας, γιατί οι τραμπουκισμοί και οι παρακρατικές πρακτικές του ΧΒ και μελών της ΔΑΚΕ δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καταγγελίες, όταν ο ίδιος έχει προχωρήσει σε σειρά δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ και μελών της που δεν έχουν τέλος. Έφτασε μέχρι το σημείο να μηνύει τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ για να εκφοβίσει! 


Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ  και τα μέλη της που τις υπερασπίζονται! 

Συλλογικά  προωθούμε αρχές και αξίες στη δράση των σωματείων μας και των εκπροσώπων τους


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR